Bedenk dat het schoolplan altijd vooraf gegaan zou moeten worden door een strategisch beleidsplan.  Organisaties die een koppeling willen tussen het strategisch beleidsplan (bestuur) en het schoolplan (de scholen) kunnen het instrument Onsbeleidsplan gebruiken. Wat kan dit instrument voor de organisatie en de scholen betekenen?

Stap 1: Stel een strategisch beleidsplan op (bestuur)

Met behulp van onsbeleidsplan.nl stelt een bestuur een strategisch beleidsplan op aan de hand van tekstvoorbeelden

Ons beleidsplan leidt tot

  1. Een strategisch beleidsplan
  2. Aandachtspunten voor het bestuur (totaaloverzicht)
  3. Aandachtspunten voor de scholen (totaaloverzicht)
  4. Een matrix van de scholen en hun scores op de basiskwaliteit:
    Matrix-scores-basiskwaliteit-Onsbeleidsplan
  5. Een matrix van de scholen en de aandachtspunten voor de scholen en hun keuzes:Matrix-aandachtspunten-scholen-onsbeleidsplan
  6. Een jaarplan voor het bestuur

Met behulp van onsbeleidsplan.nl stelt een medewerker van het bestuur centrale teksten voor het schoolplan vast (automatische transport naar de schoolplannen)

Met behulp van onsbeleidsplan.nl kan een medewerker van het bestuur hoofdstukken en paragrafen vaststellen, en daarnaast teksten ontwerpen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tekst te maken voor Financieel beleid of Personeelsbeleid. Zodra de tekst is opgeslagen in onsbeleidsplan.nl wordt deze opgenomen in de schoolplannen van de scholen. De bestuurstekst kan desgewenst worden aangevuld met een schoolspecifiek gedeelte.

Wil je meer informatie over Onsbeleidsplan?
Kijk dan op onsbeleidsplan.nl, of neem contact op.

 

Bekijk het hele stappenplan voor het schoolplan